Deprecated: Function split() is deprecated in /home/transition/domains/transitiontownradio.nl/public_html/pivot/pvlib.php on line 4750

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/transition/domains/transitiontownradio.nl/public_html/pivot/pvlib.php on line 4751

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/transition/domains/transitiontownradio.nl/public_html/pivot/pvlib.php on line 2119
Transition Town Radio - Duurzaamheid - PeakOil - Klimaatverandering


terug naar de voorpaginaZonnepanelen project Deventer succesvol afgerond


Het project Zonnehoven in Deventer is succesvol afgerond. In vier maanden tijd zijn, in samenwerking met Independent Solar Systems (ISS),  bij 77 huishoudens en even zoveel deelnemers 784 zonnepanelen op de daken gelegd.

Het project is met drie mensen begonnen op de wijkaanpak van 24 maart 2009. In twee jaar is het uitgegroeid tot een groot stedelijk project, met tien mensen in de taakgroep en honderden mensen op vijf bijeenkomsten.

Groene deal
De 784 panelen leveren naar verwachtingeen totaalvermogen van 149 Kw, goed voor een jaarlijkse opbrengst van rond de 125,8 Kwh. Hiermee verdienen de bewoners in 1 jaar om en nabij de € 29.500,= en vermijden ze de uitstoot van ruim 100 ton CO2.

En als wordt gerekend dat panelen 30 jaar meegaan, dan loopt dit op tot minstens 1 miljoen euro opbrengst en 3 miljoen kilo CO2 besparing. Dat is wat ze bij Zonnehoven een echte, lokale "Groene Deal" noemen. Iedereen kan en mag het dit nadoen.

Zon Deventer
In navolging van het succesvolle project van Zonnehoven heeft Jan Kees Klapwijk van Zon Deventer het initiatief genomen voor een tweede zonnepanelenactie in Deventer.

Net als Zonnehoven wordt een subsidieaanvraag ingediend bij Provincie Overijssel, voor zonnepanelen voor particulieren in Deventer. Inschrijven bij Zon Deventer kan tot 26 augustus. De subsidie die aangevraagd wordt is maximaal 1 euro per Wattpiek. Samen met de duurzaamheidslening van de gemeente Deventer kan hierdoor met weinig extra kosten eigen stroom worden opgewekt en een bijdrage worden geleverd aan een duurzame leefomgeving in Deventer.

Olsterzon
In Olst is de actie Olsterzon gestart. Twee informatieavonden hebben 130 voorinschrijvingen opgeleverd, waarmee aan de eerste subsidievoorwaarde van de provincie Overijssel ruim wordt voldaan. Deelname aan dit project staat open vor inwoners van Olst, Den Nul, Boskamp, Welsum, Wesepe, Boerhaar, Broekland, en de buurtschappen Middel, Eikelhof, Duur, Fortmond en Hengforden.

Inschrijven kan door vóór eind augustus 2011 een intentieverklaring tot aanschaf te ondertekenen.Over TT Radio:

Transition Town Radio maakt programma's rond onderwerpen als duurzaamheid, peakoil en klimaatverandering

Reclame: